Uspeh moje mame

Najjači stub i najveći oslonac u mom životu, životu mojih sestara i naše dece, je moja mama. Dobila je tumor limfoma, što nas je mnogo rastužilo. Srećom, potpuno trezveno smo odlučili da ćemo se, zajedno sa njom, boriti sa opakom bolešću. Uz konsultacije sa lekarima tada sam primenila sva svoja znanja, dodatno istraživala, čitala i edukovala se, kako bih što brže i efikasnije pomogla mami da se oporavi. Promenila je potpuno način ishrane. Isključila meso i prirodnim putem se borila za dugovečnost. Posle moždanog udara koji je bio posledica agresivne hemioterapije, mislili smo da je polako gubimo. Ali čuda se dešavaju.

Ona se uz našu veliku pomoć i podršku uporno i uspešno borila za svoj život. Prkosila je svim prognozama lekara. Poslušno je prihvatala sve što smo joj donosili da jede, tj. da u početku samo pije sokove, pošto nije mogla da konzumira čvrstu hranu. Sokove je pila na cevčice.

Pola tela joj je bilo oduzeto. Borba je bila teška, ali ona nije odustajala, kao ni mi. U najtežim trenucima, mi smo pokušavali da je uz šalu bodrimo i održimo u životu. Da joj našom ljubavlju damo snagu da izdrži i ponovo nam se vrati. Uspeli smo svi zajedno da iz te borbe izađemo kao pobednici sa njom na čelu.

Te bolne trenutke već svi zaboravljamo, jer je mama danas opet nasmejana, dobro se oporavlja.


Njen oporavak je nesporan i veoma čudesan. Izlečili smo je sokovima iz prirode i prirodnom medicinom, koju sam ja kasnije nastavila da istražujem i produbljujem svoja znanja kako bih mogla da pomognem i drugim bolesnim ljudima.

Moj uspeh

Dugi niz godina ja radim na sebi. Od svog života želela sam nešto više. Shvatila sam da je jedini način da postignem svoj željeni cilj, zapravo, da pomažem ljudima, da ih edukujem u jednoj od najbitnijih sfera života - zdravlju.

Jednom sam i ja stajala tu gde ste sada Vi, i znam koliko je teško napraviti taj prvi korak ka promeni životnih načela i navika.

Nakon mog četvrtog porođaja doktori su mi dijagnostikovali lupus i reumatoidni artritis (autoimune bolesti). Koristeći sve lekove koje su mi doktori prepisivali, dobila sam na težini 25 kg. Sa tom kilažom borila sam se skoro 10 godina. Imajući u vidu da sam i ja prošla kroz veoma slične stvari kao i Vi, da li posredno ili neposredno, može se reći da sam stekla veliko iskustvo. Sama sebe sam pogurala taj jedan korak, okrenula sam se zdravijoj ishrani, dosta sam istraživala, čitala i napokon sam upisala i završila prirodnu medicinu. Iz celog mog procesa bolesti, izlečenja, prekomerne težine, i na kraju studiranja, izvukla sam pouku da na kraju, na sebi isprobam sva svoja znanja i ubeđenja. Tako sam i postigla veliki uspeh. Izgubila tih 25 kg, ozdravila telo i duh i vratila zdravlje u svoj život.


Moj cilj da Vam pomognem da krenete mojim putem, putem ka zdravijem životu. Shvatićete vrlo brzo da možete mnogo više nego što ste zamišljali i da ima onih kojima bi mnogo značilo da Vi budete zdravi.

Samo napred, glavu gore, poslušajte moje savete i bićete bolji i sebi i onima koji Vas vole!

Dušanka Obradović

Dušanka je vaspitačica koja se nedovoljno kreće jer zbog kilaže ima problema sa kičmom.

Uz pomoć 6+12 dana Renovato detoks programa, oslabila je 8 kg i na taj način značajno popravila svoje zdravstveno stanje. To je ogroman uspeh, pogotovo kada se uzme u obzir da je zbog svoje težine Dušanka imala probleme sa kičmom (3 diskus hernije, 5.6. i vratni pršljen). Osećala je takođe bolove u desnoj nozi, zbog kojih mesecima nije mogla da spava. Težina je negativno uticala na stanje u kolenima i znatno otežavala kretanje, a pogotovo silaženja niz stepenice.

Nakon detoks programa i čišćenja organizma od svih štetnih materija, Dušanka je osetila porast energije, i već nakon nekoliko dana osećaj gladi je sveden na minimum. Samim gubitkom težine, bol u nozi je gotovo u potpunosti otklonjen, a kolena su rasterećenija. Postura je popravljena, a bolovi u kičmi su se razredili, što je dovelo do kvalitetnijeg sna i odmora.

Ona sada mnogo sigurnije korača ka zdravijem načinu života i njena volja je vraćena jer se mnogo bolje oseća i lakše kreće.


Fizička aktivnost je bitan faktor svakog našeg programa. Telo mora da se probudi, aktivira i pokrene sve mišiće. Na taj način osećaćete se bolje i zdravije.


Dušanka Obradović
Vaspitačica, 63 godine, -26 kg